Hoe maak je de vrijmibo tot een succes?

Heb je het idee dat je niet alle collega’s even goed kent? Plan dan een vrijdagmiddagborrel. Op vrijdag, na een drukke werkweek, is het dan zover; de borrel. Tijdens de ontspannen sfeer leer je je collega’s niet alleen beter, maar ook op een andere manier kennen. Een vrijdagmiddagborrel met je collega’s is leuk, gezellig en het verhoogt je werkplezier. Zo’n middag valt bij iedereen in de smaak. Hoe maak je de vrijmibo tot een succes en waarom is het goed om toch nog even op kantoor te blijven hangen na werktijd?

De vrijmibo mag weer

We hebben natuurlijk een aantal jaren niet meer kunnen genieten van een vrijmibo. Sommige bedrijven lieten hun creativiteit de vrije loop en organiseerden online borrels. Ook wel bekend als de quarantaineborrel en geheel coronaproof. Of wat dacht je van een vrijmibo-to-go? Door al deze creatieve oplossingen konden borrels ‘gewoon’ doorgaan. Gelukkig is de ouderwetse vrijmibo terug van weggeweest en alweer even toegestaan.

Lekkere hapjes en drankjes

Zonder hapjes en drankjes geen vrijmibo. Onder het genot van een lekker hapje en drankje gezellig bijkletsen met collega’s. Een koud biertje, wijntje, fris of een sapje horen standaard op een borrel. Kies voor bedrijfsservies met opdruk. Denk bijvoorbeeld aan mokken laten bedrukken met de bedrijfsnaam of logo. En natuurlijk mogen de borrelhapjes niet vergeten worden. Je kan het simpel houden door nootjes, chipjes, blokjes kaas en worst op tafel te zetten. Maar je kan ook uitpakken en gaan voor luxe hapjes. Denk bijvoorbeeld aan gehaktballetjes in saus, wraps, nacho’s of loempia’s.

Aanvang van de borrel

Een borrel rond de klok van 16:00 of 17:00 uur is een goede start van het weekend. De aanvang is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. De meeste werkgevers kiezen ervoor om na werktijd te starten met de borrel. Ook zijn er schappelijke bedrijven die werknemers graag een uurtje eerder laten stoppen. Medewerkers laten hun werk voor wat het is om zo gezellig met elkaar te borrelen. Een borrel met collega’s zorgt voor binding en het geeft je teamgeest een boost. Een vrijdagmiddagborrel is dus meer dan alleen gezellig even bijkletsen.

Spelletjes

Tijdens de borrel is het ook gezellig om spelletjes te spelen. Er zijn genoeg leuke gezelschapsspellen voor bij een borrelplank. Lekkere hapjes, drankjes en leuke spellen doen het altijd goed tijdens een middagje borrelen met collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een gezelschapsspel, pubquiz of karaoke. Voor veel spellen heb je pen en papier nodig. Om alle uitslagen op te schrijven laat je pennen bedrukken zodat ook tijdens de vrijmibo je bedrijf in de spotlight blijft.

Aanbevolen Artikelen