Wordt er wel genoeg over jou gepraat?

Om een beetje bekendheid op te bouwen, is het belangrijk dat er over je gepraat wordt. Je hoort het de sterren vaak denken of zelfs zeggen: er is niet zoiets als slechte publiciteit. Dat er over je gepraat wordt is het belangrijkste, wat er daadwerkelijk gezegd wordt doet er niet echt toe. Nu valt er op dat laatste wel iets af te dingen, te veel slechte publiciteit zorgt er uiteindelijk voor dat er op een manier die je echt niet wilt over je gepraat wordt, maar dat er over je gepraat wordt, ja, dat is wel belangrijk. Zeker als je daar je geld mee moet verdienen. Ook online is dat het geval. Hoe meer er op andere websites over jou gepraat wordt, hoe meer bezoekers je op jouw site zal mogen verwelkomen. Althans. Alleen als er op de juiste plekken op de juiste manieren over je gepraat wordt, anders kan het net zoals bij de sterren tegen je werken.

Een netwerk opbouwen

In de echte wereld, de zakenwereld om preciezer te zijn, is het belangrijk om een netwerk op te bouwen. Om mensen te kennen die jou verder kunnen helpen met je bedrijf. Die nieuwe klanten aan kunnen dragen, of jou in kunnen huren. Die jou, formeel of informeel, voor kunnen stellen bij andere personen of bedrijven, en er zo voor zorgen dat je meer werk krijgt, of in ieder geval meer naamsbekendheid.

Netwerken is niet meer weg te denken, en kan een carrière vaak werkelijk maken of breken. De juiste mensen kennen, zorgen dat je een bekende naam wordt in de juiste kringen, zorgen dat mensen aan je denken en er allerlei lijntjes vanuit verschillende plekken jouw kant op lopen.

Zo werkt het ook online

Die lijntjes, die zou je ook online moeten hebben. Om een succesvolle website of online business te runnen, moeten er vanaf andere plekken op het internet goede lijntjes jouw kant op lopen. Linkbuilding noemen we dat, zorgen dat er op strategische plekken op internet links naar de jouwe staan. Dat zorgt namelijk voor meer kliks, door mensen die vanaf deze sites naar de jouwe doorklikken.

Een goede linkbuilding strategie doet echter meer dan dat. Deze zorgt er ook voor dat jouw site beter in de zoekresultaten van zoekmachines tevoorschijn komen. Deze kijken namelijk ook naar de hoeveelheid relevante links die naar jouw pagina lopen, en nemen dit mee in hun resultaten. Hoe groter je netwerk, des te relevanter je wordt gevonden. Net als in de echte wereld is dit echter geen kwestie van in het wilde weg relaties aangaan en linkjes plaatsen. Dit moet met zorg worden gedaan, zodat er op termijn een goed en relevant netwerk ontstaat, waar je echt iets aan hebt.

Aanbevolen Artikelen