Een goede SEO strategie voor je onderneming

Als ondernemer is een SEO strategie niet meer weg te denken uit je marketingplan. Dagelijks vinden miljoenen mensen hun antwoorden op hun vragen via Google. Dit is dus de plek waar jij ook vindbaar moet zijn. Hoe creëer je een goede SEO (Search Engine Optimisation) strategie voor je onderneming? 

Waarom is SEO belangrijk voor je onderneming?

Een goede SEO strategie zorgt voor een betere lead generatie. Dagelijks typen miljoenen mensen hun vragen in op Google. Google moet de antwoorden ergens vandaan halen en gebruikt daarvoor externe sites. Hoe fijn zou het zijn als jouw site hiervoor ingezet wordt? Zo ontvang je gratis mensen op je site die je vervolgens kunt converteren naar klanten. 

Hoe kun je aan SEO werken?

Als je aan de slag gaat met een SEO strategie is het belangrijk om de klant altijd als uitgangspunt te nemen. Hoe zoekt een klant naar jouw product of dienst? Welke woorden of zinnen gebruikt hij hiervoor? Deze zogenaamde zoekwoorden verwerk jij vervolgens strategisch in je website. Google herkent de overeenkomst tussen de zoekwoorden en de tekst op jouw site en toont daarom jouw website als antwoord op de vraag die gesteld wordt. 

De basis:

  1. De zoekwoorden verwerken in je titel en de H1 op je pagina. 
  2. De zoekwoorden verwerken in de eerste alinea van je pagina en het zoekwoord dik drukken. 
  3. De zoekwoorden verwerken in de URL van de pagina
  4. De afbeeldingen optimaliseren door zoekwoorden te verwerken in de titel van de afbeelding en de ALT tag

Domein Autoriteit verbeteren

Naast een goede zoekwoorden strategie is het ook belangrijk om je domein autoriteit mee te nemen in je SEO strategie. Je domein autoriteit verbetert naar gelang je langer online bent, maar je kunt hier als ondernemer ook zelf invloed op uitoefenen. Door actief te werken aan nieuwe content en door de inzet van kwalitatieve backlinks van pagina’s met een hogere domein autoriteit. Als een pagina met een hogere domein autoriteit naar jouw pagina verwijst, maakt dit jouw pagina “belangrijker” en groeit jouw domein autoriteit. Hoe meer pagina’s naar jou backlinken, hoe belangrijker jij wordt en hoe sneller je groeit. 

Daarnaast wordt je domein autoriteit ook bepaald door de waarde van je website. Voeg je vaak nieuwe pagina’s toe aan je website? Dan wordt je door Google gezien als waardevol en groeit je domein autoriteit. Daarom is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je site. Een gemakkelijke manier hiervoor is bijvoorbeeld het schrijven van blogs. 

Strategie uitbesteden

Wil je echt goede resultaten bereiken met een SEO strategie? Dan is het slim om een bureau in te schakelen die hierin gespecialiseerd is, zoals Underdog marketing en sales. Het voordeel hiervan is ook dat zij naast de SEO strategie ook ervaring hebben met andere takken van (online) marketing en je daardoor veel breder kunnen assisteren, zodat je de top positie pakt in jouw markt.

Aanbevolen Artikelen