De voordelen van een transport planner

Als je een transport bedrijf hebt, is een goede transport planner onmisbaar. Een transport planner zorgt voor een fijne (werk)dag, op allerlei fronten, voor zowel de chauffeur als voor de klant. Zeker als je een groter bedrijf hebt met veel klanten, biedt een routeplanner je veel gemakken. In dit artikel lichten we alle voordelen toe.

Efficiënte routes

Een transport planner zorgt voor efficiënte routes en stelt voor meerdere adressen de kortste route samen. Naast de adressen die je moet bezoeken, houdt de transport planner ook rekening met weersomstandigheden en files. De adressen kun je vanuit externe systemen inlezen, dus dat scheelt veel tijd. Je hoeft de adressen dus niet handmatig in te voeren. 

Communicatie met de klant

Een betaalde routeplanner zorgt ook voor een goede communicatie met de klant. Omdat de route zo efficiënt mogelijk is ingepland, weet de klant hoelaat de bezorger bij hen thuis is. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een track en trace, zodat de klant ziet dat de bezorger over 30 minuten aankomt. Zo staat de bezorger niet meer voor een dichte deur en hoeft de klant niet urenlang thuis te wachten op een pakketje. En blije klanten zijn toch wel je grootste voordeel. 

Besparing van brandstof en tijd

Doordat de chauffeur precies weten hoe ze moeten rijden, bespaar je veel onnodige kilometers. Dat is een flinke besparing van brandstof en tijd. Echt een pluspunt voor het bedrijf. Met de routeplanner vermijd je ook files, dus een extra besparing op brandstof. 

Geen menselijke planner nodig

Een route plannen met meerdere adressen is echt een gepuzzel en kost enorm veel tijd om het zelf te doen. Door het gebruiken van een transport planner is dat verleden tijd. Dat is een dubbele besparing van tijd en een extra salaris. 

Meerdere voertuigen aansturen

De transport planner is niet voor één chauffeur, maar maakt routes voor meerdere voertuigen en chauffeurs. In een mum van tijd zijn alle adressen verdeeld over de voertuigen en chauffeurs. Je kunt dus makkelijk je bedrijf opschalen. 

Je ziet geen adressen over het hoofd

Een van de voordelen is dat je de bezorgadressen automatisch kunt inlezen vanuit andere systemen. Een groot voordeel hiervan is dat je geen adressen over het hoofd ziet. Fouten maken is menselijk en hoe vervelend is het als een klant zijn pakketje niet ontvangt omdat iemand het over het hoofd heeft gezien. Dat voorkom je met zo’n professionele transport planner. Blije klanten, blij bedrijf.

Aanbevolen Artikelen