Bescherm je bedrijf met goede hekken

Staat jouw bedrijf op een bedrijventerrein? Dan is de kans groot dat dat volkomen verlaten is in de avonden, de nachten en de weekenden. Misschien rijdt er wel bewaking rond en is er camerabewaking, maar je zult er ook zelf voor moeten zorgen dat ongenode gasten jouw bedrijf niet kunnen betreden. Dit doe je, bijvoorbeeld, door een hekwerk met poort te plaatsen. Je kunt dan kiezen uit verschillende draaipoorten zodat ook vrachtwagens en personenauto’s je terrein kunnen bereiken. Met een dubbelstaafmat hek weet je zeker dat je een hek hebt dat niet gemakkelijk te beklimmen is of om te buigen.

Wat kun je nog meer doen om je bedrijf te beschermen?

Vergeet de sloten niet

Om te beginnen moet je er niet alleen voor zorgen dat je bedrijf wordt omringd door stevige hekken en poorten, je moet er ook voor zorgen dat de hekken en poorten goed kunnen worden afgesloten. Dit kan gewoon met een sleutel, maar er zijn ook andere manieren te bedenken. Zo kun je ook kiezen voor poortautomatisering of een slagboom. Op die manier kun je, ook onder werktijd, je terrein goed in de gaten houden.

De impact van verlichting

Een goed verlicht bedrijfspand is al direct minder aantrekkelijk voor inbrekers en vandalen. Nu hoef je niet per se de hele nacht het licht te laten branden, je kunt er ook voor zorgen dat je felle verlichting installeert die aangesloten is op een sensor. Zodra iemand je terrein betreedt zal het licht fel gaan branden. Dat is iets waar inbrekers niet van houden, terwijl het voor jou wel gemakkelijk is dat het licht aangaat op het moment dat jij ‘s avonds nog even in je bedrijf moet zijn.

Camerabewaking

Veel bedrijventerreinen zijn voorzien van camerabewaking, maar het is voor deze camera’s onmogelijk om ieder klein detail te kunnen bewaken. Sterker nog, de kans is groot dat de regels voorschrijven dat alleen de openbare weg met deze camera’s mag worden gecontroleerd. Door zelf camera’s te plaatsen in en om je pand, zorg je niet alleen voor een afschrikwekkend effect, je zorgt er ook voor dat inbrekers gesnapt kunnen worden. De camera’s van nu geven glashelder beeld, ook in het donker.

Ga voor het totaalpakket

Het is belangrijk dat je je bedrijf te allen tijde beschermt tegen inbrekers en vandalen. Om dat zeer effectief te kunnen doen is het wel zo verstandig om alle bovengenoemde maatregelen te gebruiken. Dus én een goed hek met een goede poort die je goed kunt afsluiten, felle verlichting én camerabewaking. Je zult zien dat ongenode gasten jouw bedrijfspand dan links laten liggen.

Aanbevolen Artikelen