Alles wat je moet weten over Magento Commerce

Magento wordt wereldwijd veel gebruikt om webshops te bouwen. Hierdoor overweeg je zelf mogelijk ook wel om een webwinkel te starten via dit platform. Dankzij Magento Commerce is dit een fluitje van een cent. Voordat je jouw webshop via dit platform op poten zet, wil je er ongetwijfeld eerst wat meer over weten. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles over Magento Commerce.

Wat is Magento Commerce?

Als je nog niet eerder van Magento Commerce gehoord hebt, ben je mogelijk benieuwd naar wat dit precies is. Om te beginnen moet je weten dat Magento een zogeheten Open Source Content Management Systeem is. Steeds meer bedrijven maken hier vandaag de dag gebruik van om hun webshop te lanceren. Dit komt vooral doordat Magento Commerce een effectief en ontzettend uitgebreid platform is om webwinkels in allerlei soorten en maten te ontwikkelen.

Voor- en nadelen van Magento Commerce

Je weet nu weliswaar wat Magento Commerce is, maar mogelijk is dit voor jou niet voldoende om voor dit Open Source Content Management Systeem te kiezen. Wij kunnen ons voorstellen dat je ook wilt weten wat de voor- en nadelen zijn van een Magento webshop. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben wij ze hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

– Magento Commerce brengt talloze mogelijkheden met zich mee. Zo is het mogelijk om in jouw webwinkel tot wel 500.000 verschillende producten aan te bieden, zonder dat je het overzicht verliest.

– Het is mogelijk om verschillende betaalmethoden aan jouw Magento webshop te koppelen. Veel gebruikers kiezen voor Mollie of Adyen. Voornaamste reden hiervoor is dat er dagelijks meer dan 2 miljoen transacties uitgevoerd kunnen worden via deze betaalmethoden.

– Je komt in aanmerking voor de Magento marketplace. Dit is eigenlijk niets anders dan een webshop voor webshops. Je vindt hier onder meer allerlei manieren om de functionaliteiten van jouw webwinkel (nog) verder uit te breiden.

Nadelen

– De prijs van een Magento webshop kan behoorlijk hoog oplopen. De kosten hangen vooral af van de versie die je kiest, maar ook van het hostingpakket.

– Het kan lang duren voordat jouw webshop geladen is als je kiest voor een minder uitgebreid hostingpakket. Dit kan je uiteindelijk klanten kosten, want niemand zit te wachten op een trage webwinkel.

Magenot 1 of Magento 2?

Wie een Magento webshop wil bouwen, ontdekt al snel dat er onderscheid gemaakt wordt tussen Magento 1 en Magento 2. De eerste versie van dit e-commerceplatform werd in 2008 gelanceerd, maar wordt inmiddels niet meer ondersteund. Dit omdat het aantal gebruikers steeds verder toenam, maar de codes verouderden. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst nog gebruik van Magento gemaakt kan worden, werd Magento 2 gelanceerd. Gevolg hiervan is dat Magento 1 sinds 2010 niet meer ondersteund wordt.

Aanbevolen Artikelen