Ondernemen in de Cloud

Het opslaan van foto’s en/of bestanden in de Cloud is voor veel particulieren heel normaal. Maar werken in de Cloud is nog niet voor alle ondernemers vanzelfsprekend. En dat is eigenlijk heel zonde. Want de Cloud biedt ondernemers namelijk onwijs veel mogelijkheden. Veel ondernemingen stellen een overstap op werken in de Cloud uit vanwege de complexiteit. Maar dankzij alle platformen van Microsoft is overstappen naar de Cloud nu heel eenvoudig!

Microsoft maakt werken in de Cloud eenvoudig

Jouw eigen vakantiekiekjes naar de Cloud verplaatsen is niet heel ingewikkeld. Maar een hele onderneming naar de Cloud verplaatsen is wat complexer. Deze complexiteit is logisch en zonder goede platformen haast onoverbrugbaar. Maar gelukkig heeft Microsoft hier iets op bedacht. Er zijn verschillende Cloud platformen met geavanceerde toepassingen die ondernemen in de Cloud mogelijk maken. Hierdoor is Microsoft 365 niet langer enkel voor particulieren. Ook ondernemingen, groot of klein, kunnen gebruikmaken van de Cloud. En dat is voor jou als ondernemer heel goed nieuws. Het is hierdoor namelijk mogelijk om sneller en efficiënter te werken op ieder vlak. Microsoft zorgt daadwerkelijk voor de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen.  

Veilige toegangsverlening zonder wachtwoord

Werken in de Cloud is met alle mogelijkheden die er zijn op het eerste gezicht heel leuk. Maar dat moet het natuurlijk wel ook blijven. De beveiliging van bedrijfsgegevens is onwijs belangrijk. Jij wilt als werknemer zijnde bijvoorbeeld ook niet dat jouw persoonsgegevens op straat komen te liggen. De verschillende mogelijke vormen van securitybeheer zorgen voor een waarborging van deze gegevens. Maar ook jijzelf als gebruiker van de Cloud draagt bij aan deze beveiliging. Dit doe je door het invoeren van wachtwoorden. Maar het moeten onthouden en het periodiek veranderen van wachtwoorden kan lastig zijn. En eventuele aantekeningen op de computer waar wachtwoorden op staan dragen niet bij aan de beveiliging, integendeel. Gelukkig is het nu ook mogelijk om veilig én gebruiksvriendelijk te kiezen voor passwordless inloggen. 

Alle voordelen op een rijtje

Inloggen zonder wachtwoord klinkt heel plezierig. Het bespaart jou een hoop stress als je weer eens je wachtwoord vergeten bent. En daarnaast is het eigenlijk ook veel veiliger om zonder een wachtwoord in te loggen. Dit komt doordat bij de authenticatie methodiek twee factoren worden gecombineerd. Het gaat om de public-key technologie en de private key. Deze laatstgenoemde is altijd verbonden met het device en wordt niet gedeeld. Hierdoor is de toegangsverkrijging zonder wachtwoord dus ook echt veiliger. En daarnaast is deze manier van inloggen natuurlijk veel gebruiksvriendelijker en laagdrempeliger! Dat de wachtwoorden steeds meer plaatsmaken voor vingerafdrukken en gezichtsherkenning is dan ook logisch.

Aanbevolen Artikelen