De nieuwse iPhone 14 serie is te koop — Dit zijn de 6 beste features!

Enige tijd geleden onthulde Apple de nieuwe iPhone 14-serie: De iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Inmiddels zijn deze varianten te koop, maar voordat je besluit of je wel of niet een iPhone 14 wilt kopen, moet je weten wat hij te bieden heeft – vooral omdat de basisversie van de iPhone 14 niet zo’n grote upgrade is als eerdere releases. Daarom hebben we deze gids samengesteld over de paradepaardjes van de iPhone 14. Hier zijn de zes beste kenmerken van de iPhone 14, van verbeterde camera’s tot opnieuw ontworpen schermen.

De 6 beste features van de nieuwe iPhone 14

Noodoproepen dankzij de satellietservice

Ben je ooit in niemandsland geweest en heeft je telefoon het begeven? Nou, nu is er een nieuwe satellietdienst waarmee je iPhone 14 noodoproepen kan doen, zelfs als je geen internet of mobiele service hebt (wel alleen in het buitenland). Het doet dit door verbinding te maken met satellieten die hoog boven je vliegen en je locatie doorgeven aan hulpdiensten op aarde. Dus als je ooit verdwaald bent in de wildernis of gewond en hulp nodig hebt, heb je alleen een iPhone 14 nodig en kun je de hulp krijgen die je nodig hebt. De dienst zal twee jaar lang gratis zijn bij elke aankoop van een iPhone 14. Het is nog niet bekend wat het daarna gaat kosten, maar het is zeker de moeite waard voor de gemoedsrust die het biedt.

Betere camera’s die kunnen opnemen bij weinig licht

Apple faalt nooit als het gaat om nieuwe camerafuncties op de iPhone. En hoewel de geruchten over 8K opnamekwaliteit vals bleken te zijn, zijn de camera’s van de iPhone 14 nog steeds behoorlijk krachtig. De camera’s op elke versie van de iPhone 14 zijn beter in het opnemen bij weinig licht en het vastleggen van levendigere kleuren. Vooral de frontcamera krijgt eindelijk een autofocusfunctie. Daarnaast voegt Apple een “Actiemodus” toe aan de Camera-app. Gemaakt voor video’s met veel beweging, zal de Action Mode de camera stabiliseren om trillingen te verminderen. De iPhone 14 Pro modellen krijgen ook een nieuwe 2x zoomlens, die kan opnemen in 4K kwaliteit – wel zo fijn als je als ondernemer een iPhone 14 Pro Max zakelijk abonnement hebt afgesloten voor je verre reizen. En de primaire camera heeft 48 megapixels, een van de beste van alle smartphones. Dus of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon iemand die graag foto’s maakt met zijn telefoon, de iPhone 14 zal zeker in de smaak vallen.

Het always-on display bespaart energie

iPhone gebruikers wachten al jaren op een always-on scherm, en het ziet ernaar uit dat hun wensen eindelijk in vervulling gaan met de release van de iPhone 14 Pro en Pro Max. Terwijl de standaard iPhone 14 nog steeds een “uit” scherm zal hebben, zullen de Pro en Pro Max een nieuw always-on scherm hebben. Dit betekent dat zelfs als het toestel vergrendeld is, de tijd, widgets en live activiteiten nog steeds zichtbaar zullen zijn. Het altijd-aan scherm gebruikt minder batterijvermogen dan wanneer het actief zou zijn, zodat je op de hoogte kunt blijven zonder de batterij van je telefoon leeg te trekken. Dus als je hebt gewacht op een always-on scherm op je iPhone, lijkt het erop dat je wachten bijna voorbij is.

Een nieuwe sensor detecteert of je een auto-ongeluk hebt gehad

De nieuwe iPhone 14 heeft een krachtsensor hebben die gebruikt zal worden om te detecteren wanneer je in een auto-ongeluk zit. De sensor wordt alleen tijdens het rijden geactiveerd en detecteert wanneer je plotseling tot stilstand komt, de luchtdruk verandert doordat de airbag uitklapt, en er een hard knallend geluid klinkt. Eenmaal gedetecteerd zal je iPhone aanbieden de hulpdiensten voor je te bellen. Als je niet reageert of niet kunt reageren, belt hij ze automatisch voor je – zelfs als je ergens op reis bent. Als je dus op zoek bent naar een telefoon die kan dienen als persoonlijke assistent en levensreddend apparaat, dan is de iPhone 14 misschien wel iets voor jou.

De snelste interne chips tot nu toe

De nieuwe iPhone 14 modellen worden uitgebracht met enkele broodnodige verbeteringen aan hun interne hardware. De grootste verandering is de nieuwe A16 Bionic chip die wordt gebruikt in de iPhone 14 Pro en Pro Max. Deze nieuwe chip is ongeveer 40% sneller dan de vorige generatie A15, en verbruikt ook minder stroom. Dit zal resulteren in een langere batterijduur en minder belasting van andere interne componenten. De iPhone 14 en 14 Plus krijgen ook enkele upgrades, met een nieuwe A15 Bionic chip waarvan wordt beweerd dat hij 18% krachtiger is dan de vorige generatie. Er zijn ook verbeteringen aan de CPU en neurale processoren. In totaal zullen deze nieuwe chips van de iPhone 14 de snelste iPhone tot nu toe maken.

De beruchte iPhone-inkeping is weg

En nu de grootste verandering (een waar we al op zaten te wachten): de inkeping is weg. Nou ja, grotendeels weg. De iPhone 14 en 14 Plus hebben hem nog – maar de iPhone 14 Pro en Pro Max hebben hem vervangen door een pilvormige uitsparing die Apple het “Dynamic Island” noemt Het Dynamic Island is een op zichzelf staande uitsparing omgeven door werkende pixels die de selfiecamera en Face ID-sensor herbergt. Het is ook responsief en groeit en krimpt op basis van welke app je gebruikt. Sommige apps, zoals Lyft en Apple Music, kunnen informatie weergeven binnen Dynamic Island, zelfs als je andere apps gebruikt. Andere kunnen Dynamic Island gebruiken om kleinere en minder opdringerige meldingen te sturen. Al met al is het een elegantere oplossing dan de inkeping, en we zijn blij dat Apple die eindelijk overboord gooit.

Aanbevolen Artikelen