Bespaar als ondernemer op je devices

Als ondernemer valt het momenteel niet mee. Alles wordt duurder en de prijzen die jij kunt vragen kunnen niet altijd maar enorm stijgen. Je wilt jezelf immers niet uit de markt prijzen! Je zult dus met creatieve oplossingen moeten komen om toch te kunnen voldoen aan de vraag van de klant én er zelf ook nog iets aan over te houden. Slim inkopen is dan het devies. Maar hoe doe je dat? Door goed om je heen te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo is het lang niet altijd noodzakelijk dat je altijd alles spiksplinternieuw aanschaft. Refurbished laptops, bijvoorbeeld, zijn ook zeker de moeite waard en de prijs… die ligt een stuk lager dan die van een nieuw exemplaar.

Waarom altijd maar voor nieuw gaan?

We hebben nog steeds het idee dat nieuw beter is. Maar wat nu als een gebruikt exemplaar net zo goed is? Dan ben je een dief van je eigen portemonnee als je altijd maar nieuw wilt kopen. Natuurlijk heeft het ook met status te maken: een nieuwe laptop, desktop-computer, tablet of telefoon is iets om mee te pronken. Maar heb jij dat, als ondernemer, echt nodig? Of heb je gewoon apparaten nodig die echt goed werken en die niet zo verschrikkelijk duur zijn? Bij IT Stunter vind je al deze devices voor een zacht prijsje.

Wat is het voordeel van refurbished?

Een refurbished apparaat is een apparaat dat eerder gebruikt is. Iemand heeft het nieuw gekocht en na verloop van tijd verkocht. Het apparaat wordt dan helemaal nagekeken, schoongemaakt en er worden, eventueel, onderdelen vervangen. Het apparaat is dan weer als nieuw. Bij IT Stunter maken ze onderscheid tussen apparaten met 4 of met 5 sterren. Heeft een apparaat 5 sterren? Dan zit het nog, zo goed als nieuw, in de doos. Heeft het 4 sterren? Dan is (vaak) aan het apparaat te zien dat het eerder gebruikt is. Dit zie je dan, bijvoorbeeld, aan het toetsenbord of aan kleine krasjes op de behuizing. Je zult geen krassen op het scherm of dode pixels aantreffen. Het apparaat is gebruikt, maar zeker nog een hele tijd bruikbaar. Je kunt de website bekijken en daar zien wat er allemaal mogelijk is.

Een ander voordeel van refurbished

Refurbished is niet alleen beter voor je portemonnee, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Door devices opnieuw te gebruiken hoeven er minder nieuwe devices te worden gemaakt. En dat scheelt enorm qua impact op het milieu. Het bouwen van technologie vereist namelijk grondstoffen, maar ook veel water.

Aanbevolen Artikelen